NORDIC WALKING

Nordic Walking is een prettige manier van bewegen, gezond en verantwoord, en met enorme resultaten. Denkt u daarbij aan een betere houding, een beter uithoudingsvermogen en een beter of sneller herstel van een opgelopen blessure. Nordic Walking forever!

WAT IS NORDIC WALKING?

Nordic Walking als sport, is ontstaan in Finland. Het is heerlijk buiten wandelen en met poles (de speciale wandelstokken voor Nordic Walking). Dankzij de speciale techniek die erbij hoort, boekt u snel resultaten. Het isdeaal voor iedereen die op een leuke en prettige manier buiten aan zijn conditie en welzijn wil werken.

Als u de techniek van Nordic Walking juist uitvoert, gebruikt u 90% van uw spieren. De meest geactiveerde spiergroepen zijn de strek-, en buigspieren van de onderarmen. Daarnaast de schouder-, borst- en grote rugspieren. Maar ook de nek-, buik- en bilspieren doen mee. En natuurlijk uw beenspieren.

De belasting van hart en longen neemt toe en de doorbloeding verbetert sterk. Als je het vergelijkt met gewoon wandelen zonder stokken, stijgt het energie- en zuurstofverbruik 20 tot 40%. Dus neemt ook het calorieverbruik toe. Daardoor verbrandt u in dezelfde tijdseenheid meer calorieën (tot wel 46% meer) dan tijdens stevig wandelen. En ondanks deze geweldige inspanning van het spierapparaat, voelt Nordic Walking nauwelijks vermoeiender dan gewoon wandelen!

Het is niet moeilijk om te leren, toch heeft u wel les nodig om de techniek onder de knie te krijgen. Gewoon lopen met stokken is simpel. Maar écht Nordic Walken, waarbij u dus ook het beloofde resultaat bereikt, daarvoor heeft u wel degelijk instructies nodig. Voor de juiste techniek, het goede ritme en daarmee ook het juiste effect.

Corona maatregel.

Vanmorgen 14-10 nog gewandeld, wel op gepaste afstand natuurlijk. Vanavond gaan er nieuwe regels gelden: we mogen niet met meer dan vier personen samen wandelen. Dus vanaf morgen mag ik » lees meer

Nordic Walking Privacy verklaring

Stiphout, mei 2018. Beste Nordic Walkers,   Per 25 mei is de nieuwe wet op de privacy, de AVG van kracht. Ook Fysio Vlerken heeft hiermee te maken. Om te » lees meer

Fysiotherapie van Vlerken Privacy verklaring

Stiphout, mei 2018.   Beste Cliënten,   Per 25 mei is de nieuwe wet op de privacy, de AVG van kracht. Ook Fysiotherapie van Vlerken heeft hiermee te maken. U » lees meer

Feest 10 jaar

Kerstwandeling 2015

Paaswandeling 2016

Provincie Noord Brabant
KNGF
NWU